تماس با ما
سفارش تبلیغ
صبا ویژن
صفحه اصلی پیام‌رسان پارسی بلاگ پست الکترونیک درباره اوقات شرعی

92/10/19
1:46 ع


اصولا برخی از مردم فکر میکنند که آیپد چیزی است که کلا با تبلت فرق میکند!!!واقعااینطور نیست.تبلت ها برند ها ومارک های مختلفی دارند از جمله تبلت های کمپانی اپل،تبلت های کمپانی سامسونگ،تبلت های کمپانی ایسوس،تبلت های کمپانی سونی و... هر کمپانی برای تبلت های خود نام(مدل)انتخواب میکنند.به طور مثال یک مدل از تبلت کمپانی ایسوسMEMOPAD نام دارد و یک مدل از تبلت سامسونگ Galaxy noteمیباشد.

. 

 

 


 


حالا کمپانی اپل نام تبلت های خود را آیپد نام گذاری کرده که چند وقت یک بار نوع جدیدی ازاین نوع تبلت را به بازار جهانی معرفی میکند.

 

 

 

مثلا نسل دوم آیپد با نام آیپد2 در زمان دوازدهم فروردین هزاروسیصدونود معرفی شد.البته مشخصه خاصی برای انتشار یک مدل یا نام برای تبلت ها وحتی گوشی ها وجود ندارد و هرکمپانی آزاد است هر نام و اسمی برای تبلت،موبایل ویا‍PCخود انتخاب کند.مانند مثال وقتی همگان فکر میکردند کمپانی اپل نسل سوم از آیپد را بانام آیپد3 منتشر میکند اما اپل نسل سوم آیپد را بانام The new ipadمعرفی کرد.اما هنوز بعضی در شبکه جهانی اینترنت هنوزاین تبلت را آیپد3 مینامند! یا مثلا جدید ترین تبلت آیپدی که معرفی شده Ipad air نام گذاری شد.

 


 

پس نتیجه میگیریم که واقعا آیپد ها با تبلت ها تفاوتی ندارند وفقط مردم مایل بودند که به جایی که بگویند تبلت اپل آیپد1،2و...بگویند آیپد1،2و... نمیدانم چرا!                                                                                    (شخصا خودم این درگیری رو با بعضی ها که اطلاعات کافی درمورد دنیای آی تی نداشته اند را داشته ام واین مطلب رو برای بعضی ها که با دوستان وآشنایان خود بحث و جدل میکنند که تبلت با آیپد فرق میکند رو گذاشتم!)

92/10/10
10:24 ص

تلفن همراه یا تلفن موبایل که در فارسی گوشی موبایل هم گفته می‌شود، یک وسیله? شخصی و قابل حمل برای ارتباط مخابراتی است.

برای استفاده از تلفن همراه باید شخص استفاده کننده که مشترک نامیده می‌شود، به یک شبکه? مخابراتی متّصل گردد. برای اتّصال به شبکه باید حساب اشتراک تلفن همراه در نزد سرویس دهنده (اپراتور) برای مشترک، ایجاد شده باشد. شبکه‌های مخابراتی تلفن عمومی در تمام دنیا با قراردادهای تجاری و شیوه‌های حسابرسی ویژه? خود، به هم متّصل می‌شوند و هر مشترک تلفن همراه معمولاً می‌تواند با گوشی خود، یک ارتباط تلفنی با دارندگان تلفن‌های ثابت یا همراه در هر جای زمین (مشروط به ارایه? سرویس در آن نقطه) برقرار کند.

تلفن‌های همراه از نظر امکانات، سرعت و نوع ارتباط، تا کنون در 4 نسل ارائه شده‌اند:Several mobile phones.png

1g - ارتباط بیسیم تلفنی به صورت آنالوگ

2g - ارتباط بیسیم دیجیتال برای مکالمه و پیام کوتاه

2.5g - امکان GPRS برای اتصال به اینترنت، ارسال پیام‌های چند رسانه‌ای، تماس تلفنی همزمان با چند مشترک ارسال یک پیام برای چند مشترک.

3g - افزایش پهنای باند و بالا رفتن سرعت در ارتباط اینترنتی.

4g - ارتباط بیسیم SDR و حداقل ده برابر شدن ظرفیت، جلوگیری از تداخل، امکان ارتباط ویدئویی با سرعت بالا، افزایش سرعت اینترنت.

گوشی همراه

منظور از موبایل (گوشی همراه) (Cell Phone - Mobile Phone) وسیله‌ای است که برای اتصال به شبکه? تلفن همراه به کار می‌رود. این وسیله اولین بار توسط شرکت امریکایی موتورولا در تاریخ 3 آوریل 1973 با وزنی نزدیک به یک کیلوگرم تولید شد. موبایل نسل‌های گوناگونی دارد و توسط شرکت‌های سازنده گوناگونی تولید می‌شود و به فروش می‌رسد. برخی از شرکت‌های بزرگ تولیدکننده گوشی همراه در دنیا به شرح زیر هستند.

الف- نوکیا؛

ب- سامسونگ الکترونیکس؛

پ- ال‌جی الکترونیکس؛

ت- موتورولا؛

ث- سونی اریکسون؛

ج- اپل؛

چ اچ‌تی‌سی.

در تلفن‌های همراه به صورت معمول یک مجموعه نرم‌افزار یا سیستم‌عامل برای کنترل سخت‌افزار به کار می‌رود و برنامه‌های جانبی توسط سیستم‌عامل اجرا می‌شوند. از سیستم‌عامل‌های معروف برای تلفن همراه، می‌توان به سیستم‌عامل اندروید (android) و سیمبیان اشاره کرد. 

بررسی بلوک‌های داخلی تلفن همراه

بلوک RF

این بلوک متشکل از قطعاتی است که وظیفه آن‌ها ارتباط دادن گوشی به BTS است؛ در حقیقت بلوک RF فرکانس GSM را از BTS دریافت کرده، سپس اطلاعات روی آن را جدا نموده و به واحدهای دیگر موبایل می‌دهد. به زبان دیگر بلوک RF وظیفه? تبدیل فرکانس بالای GSM را به فرکانس کمتری به نام IF بر عهده دارد.

بلوک AF

بلوک AF (واحد صدای دستگاه) وظیفه تبدیل اطلاعات دریافتی از واحد RF به صدا را بر عهده دارد. همچنین صدایی که باید از موبایل به BTS منتقل شود، قبل از ارسال وارد واحد AF می‌شود که پس از یکسری تبدیلات و آماده‌سازی از طریق واحد RF منتقل می‌شود. در حقیقت واحد AF رابط بین کاربر موبایل و واحد RF است. این بلوک از یک طرف به میکروفون و بلنگو و از طرف دیگر به بلوک RF متصل است.

بلوک MCU

کنترل عملکرد بلوک‌های مختلف در موبایل بر عهده این واحد است. این واحد از قطعات مختلفی مثل آی‌سی پردازشگر و حافظه‌ها تشکیل شده است که توسط یک برنامه سیستم‌عامل می‌تواند کل گوشی را کنترل کند. برنامه سیستم‌عامل توسط طراح گوشی در یکی از حافظه‌های گوشی ذخیره می‌شود. باید توجه داشت که آی‌سی CPU فقط پردازش کننده اطلاعات و عملکرد آن تحت تاثیر برنامه سیستم‌عامل است.

بلوک UI

این بلوک که به آن رابط (کاربر) نیز گفته می‌شود وظیفه راه اندازی کلیه اعلام کننده‌ها از قبیل زنگ، موتور لغزاننده و LEDهای روشن کننده صفحه نمایشگر و صفحه کلید در شب را بر عهده دارد. در بعضی از گوشی‌های موبایل بلوک UI به صورت یک آی سی ساخته می‌شود و در بعضی گوشی‌ها قسمت‌های مختلف آن ترانزیستوری است و به صورت مجزا روی برد قرار می‌گیرد.

بلوک منبع تغذیه و شارژینگ

منبع تغذیه موبایل واحدی است که ولتاژ لازم بلوک‌های دیگر را از طریق باتری فراهم می‌کند. واحد منبع تغذیه از رگولاتورهای مختلفی تشکیل شده و داخل یک بسته بندی قرار دارد. این بسته بندی به آی‌سی CCONT موسوم است. واحد شارژینگ نیز مجموعه قطعاتی است که از طریق ولتاژ دریافتی از آداپتور، باتری را شارژ می‌کند. معمولاً این واحد نیز از یک آی‌سی به نام CHAPS تشکیل شده‌است. آی‌سی CCONT و CHAPS با یکدیگر در ارتباط هستند، زیرا آی‌سی CHAPS برای شارژ باتری بایستی از CCONT کنترل شود.

تشریح بلوک RF

امواج موجود در فضا توسط آنتن موبایل دریافت شده و وارد قطعه‌ای به نام آنتن سوییچ می‌شوند. آنتن سوییچ وظیفه تعیین حالت فرستندگی یا گیرندگی آنتن را به عهده دارد. بسته به این که موبایل سازگار با چند باند GSM باشد، تعداد پایه‌های آنتن سوییچ متفاوت خواهد بود. آنتن سوییچ برای هر باند GSM، آنتن را به یک خروجی به نام RX و یک ورودی به نام TX وصل می‌کند. در حقیقت آنتن سوییچ مانند یک کلید است که با فرمان‌هایی آنتن را مرتباً به خط RX یا به TX متصل می‌کند. در بلوکی که مشاهده کردید، موبایل قابلیت کار با دو باند GSM900 و GSM1800 را دارد. بنابراین آنتن سوییچ دو خروجی RX و دو ورودی TX خواهند داشت که در شبکه‌های تلفن ایران از آن جایی که GSM 900 است خط RX و TX باند 1800 بدون استفاده خواهد بود. آنتن سوییچ یکی از قطعات حساس برد موبایل است و خرابی در آن باعث به وجود آمدن عیوبی از قبیل پرش آنتن یا نداشتن دریافت یا ارسال خواهد شد. در مورد سلف و خازن قبل از اتصال آنتن به آنتن سوییچ نیز از آن جایی که امپدانس خروجی آنتن بسیار کم است و از طرفی امپدانس ورودی آنتن زیاد است، باید قبل از اتصال این دو، عمل تطبیق امپدانس توسط قطعه‌ای انجام شود. معمولاً در مدارات، قسمت آنتن موبایل از یک سلف که به صورت موازی بین آنتن و زمین بسته می‌شود استفاده تشکیل می‌شود. این سلف می‌تواند باعث عمل تطبیق امپدانس بین آنتن و آنتن سوییچ شده و مانع از هدایت جریان DC بین این دو واحد گردد تا این دو واحد اثر منفی در عملکرد یکدیگر نداشته باشند. وظیفه فیلتر SAW حذف فرکانس‌های کانال همسایه و فرکانس‌های مزاحم است. خط خروجی RX از آنتن سوئیچ وارد SAW شده و بعد از آن فرکانس‌های مزاحم حذف می‌شود و فقط فرکانس‌های باند GSM در خروجی آن دیده می‌شود. SAW همان‌گونه که فرکانس‌های مزاحم را حذف می‌کند، فرکانس‌های اصلی GSM را هم خیلی ضعیف می‌کند. برای تقویت سیگنال‌های دریافتی GSM بعد از SAW از یک تقویت کننده به نام LNA استفاده می‌شود.

آی‌سی RF به این آی‌سی HAGAR هم گفته می‌شود که اصلی‌ترین قطعه بلوک RF است و وظیفه آن عمل مدولاسیون و دمودلاسیون است. مدولاسیون به سوار کردن اطلاعات روی یک موج گفته می‌شود، در این صورت با توجه به این که موج می‌تواند در فضا منتشر شود اطلاعات ما نیز همراه موج جابجا می‌شود. به موجی که اطلاعات روی آن سوار می‌شود، موج حامل گویند، یکی از وظایف آی سی HAGER انجام این عمل است. عمل مدولاسیون برای اطلاعاتی که از موبایل به BTS ارسال می‌شود انجام می‌گردد. دمودولاسیون به عمل جداسازی اطلاعات از روی فرکانس حامل می‌گویند. این عمل نیز توسط آی سی HAGER انجام شده و روی سیگنال‌های دریافتی از BTS انجام می‌شود. کریستال: برای مدولاسیون و دمودولاسین، آی سی HAGER نیاز به فرکانس دارد. این فرکانس توسط قطعه‌ای به نام کریستال که معمولاً در کنار آی‌سی RF قرار دارد تولید می‌شود. کریستال مولد فرکانس بسیار دقیقی است که در بسیاری از مدارهای الکترونیکی به عنوان تولید کننده فرکانس یا پالس ساعت از آن استفاده می‌شود. کریستال که اسیلاتور نیز نامیده می‌شود به صورت یک قطعه دو، سه یا چهار پایه است. چند خازن به عنوان فیلتر در داخل اسیلاتور قرار می‌گیرد.

آی سی P.A

قبل از ارسال اطلاعات، از یک آی‌سی تقویت کننده به نام P.A استفاده می‌شود و سیگنالی که از موبایل خارج می‌شود در نهایت توسط این واحد تقویت خواهد شد.P.A سیگنال‌هایی را که باید تقویت کند از آی سی RF دریافت می‌کند. این آی سی جهت تقویت سیگنال‌های TX به تغذیه نیاز دارد که تغذیه آن به صورت مستقیم از باتری گرفته می‌شود.

آی سی VCO

یک گوشی موبایل بایستی بتواند روی فرکانس‌های مختلفی که BTS هر منطقه روی آن تنظیم شده قرار گیرد تا با آن ارتباط پیدا کند. به بیان دیگر آی سی HAGER روی فرکانس‌های مختلفی باید بتواند مدولاسین و دمودلاسین انجام دهد. این عمل مستلزم این است که بتوان فرکانس حامل HAGER [4] را با دقت زیاد تغییر داد، این عمل در موبایل توسط قطعه‌ای به نام VCO انجام می‌شود.

تشریح بلوک AF

جابجایی اطلاعات بین موبایل و BTS به صورت دیجیتال است. دیجیتال، یعنی منطق صفر و یک. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که هر گوشی در یک ثانیه فقط مدت زمان کوتاهی را برای دریافت یا ارسال در اختیار دارد. گوشی در لحظه? داشتن کانال می‌تواند اطلاعات را جابجا کند، ولی در لحظه‌ای که فرکانس در اختیار گوشی دیگری است، نمی‌تواند به BTS اطلاعات انتقال دهد و این بدین مفهوم است که دائماً ارتباط بین گوشی و BTS قطع و وصل می‌شود که باعث می‌شود که صدا نیز قطع و وصل شود. برای رفع مشکل اگر صدا به صورت دیجیتال باشد، می‌توان آن را روی حافظه نگهداری کرد و زمان کانالدار بودن موبایل، تمامی اطلاعات حافظه را منتقل کرد؛ بدون این که بخشی از صدا در لحظات قطع و وصل از بین برود.

COBBA

در بلوک AF از یک آی‌سی به نام COBBA استفاده می‌شود. این آی‌سی مبدل سیگنال‌های آنالوگ به دیجیتال و برعکس است. امواج دریافتی آنتن بعد از این که توسط آی‌سی RF دمودولاسیون شدند با خطوط RX وارد آی‌سی COBBA در واحد AF می‌شوند. این آی‌سی ابتدا سیگنال‌های دریافتی از RF را توسط خطوط ارتباطی PCM به بلوک MCU می‌دهد. در این بلوک اطلاعات از طریق آی‌سی CPU روی حافظه موقت گوشی ریخته می‌شود. سپس آی‌سی COBBA دوباره از طریق همان خطوط ارتباطی، اطلاعات را از روی حافظه موقت خوانده و به سیگنال آنالوگ تبدیل می‌کند که از طریق بلندگو قابل استفاده خواهد شد. به همین طریق برای اطلاعاتی که بایستی از موبایل خارج شود، صدایی که توسط میکروفون دریافت می‌شود، به صورت سیگنال آنالوگ است. این سیگنال بعد از ورود به آی‌سی COBBA، تبدیل به صدای دیجیتال دیجیتال می‌شود. این صدا از طریق خطوط PCM به واحد MCU منتقل می‌شود تا در حافظه موقت نگهداری شود و به محض کانال‌دار شدن موبایل تمامی اطلاعات قسمت میکروفون از طریق واحد RF به BTS ارسال می‌شود.

PCM

PCM یکی از روش‌های انتقال اطلاعات بین دو واحد است. این واحد خطوط ارتباطی بین آی‌سی COBBA و CPU بوده و در نقشه‌ها از آن به عنوان خطوط PCM نام برده می‌شود. این انتقال به صورت کد شده انجام می‌شود که انواع آن RX و TX است.

1- خطوط PCM TX مربوط به مسیر جابجایی اطلاعات دیجیتال میکروفون به حافظه؛

2- خطوط PCM RX مربوط به مسیر انتقال اطلاعات دیجیتال دریافتی به حافظه.

خطوط PCM TX و PCM RX در نقشه‌های گوشی‌ها بین آی سی COBBA و آی‌سی CPU مشخص می‌باشد.

آنالوگ و دیجیتال

سیگنال آنالوگ به آن دسته از سیگنال‌هایی اطلاق می‌شود که مقدار ولتاژ آن در لحظات مختلف در حال تغییر باشد؛ به این صورت که در یک لحظه 2 ولت، لحظه‌ای دیگر 3 ولت و به همین صورت در حال تغییر باشد. این سیگنال می‌تواند توسط یک میکروفون ساخته شود. ماهیت تغییرات سیگنال آنالوگ، به عنوان مثال صدا، به مولد آن ،که می‌تواند صدای یک انسان باشد، بستگی دارد. سیگنال‌های آنالوگ را در آی‌سی‌های حافظه نمی‌توان ذخیره کرد. همچنین در انتقال آن نیز امکان نویز پذیری بالا است. در مدارات منطقی و کنترلرها اگر بخواهیم یک سیگنال آنالوگ را وارد کنیم باید آن را به دیجیتال تبدیل کنیم. دیجیتال یعنی صفر و یک، در حقیقت در سیستم دیجیتال تغییرات در لحظات مختلف وجود دارد، ولی همیشه این تغییرات به صورت صفر و یک است. منظور از صفر و یک، دو سطح منطقی است. ما می‌توانیم صفر منطقی را به سطح ولتاژ صفر ولت و یک منطقی را به سطح ولتاژ پنج ولت تعریف کنیم. در این صورت سطوح ولتاژ دیگری به غیر صفر و پنج ولت نخواهیم داشت. مزیت دیجیتال در ذخیره سازی آن توسط آی‌سی حافظه و همچنین انتقال راحت آن با کیفیت خوب است. برای تبدیل سیگنال آنالوگ به دیجیتال روش‌های مختلفی وجود دارد. اصول تبدیل آن به این صورت است که ابتدا از آنالوگ در لحظات مشخص نمونه‌برداری می‌کنیم، سپس نمونه‌ها توسط یک مبدل به دیجیتال تبدیل می‌شود. هر چه تعداد نمونه گیری‌ها از سیگنال آنالوگ بیشتر باشد، ما توانسته‌ایم آنالوگ را با کیفیت بهتری به دیجیتال تبدیل کنیم. فقط بایستی این مطلب را در نظر بگیریم که افزایش تعداد نمونه برداری‌ها باعث افزایش حجم تبدیل خواهد شد. طریقه تبدیل آنالوگ به دیجیتال لازم است در تبدیل مجموع ارزش بیت‌هایی که یک هستند، برابر با مقدار ولتاژ آنالوگ شود. بیت‌های به دست آمده را می‌توان توسط سلول‌های حافظه? موقت یا دائم ذخیره کرد تا در زمان‌های لازم از آن استفاده کنیم. این عمل در موبایل انجام می‌شود و صدای میکروفون ابتدا به دیجیتال تبدیل شده، سپس در حافظه موقت موبایل قرار می‌گیرد تا در لحظه داشتن کانال ترافیکی یک جا بیت‌ها را ارسال کنیم. این باعث می‌شود که در لحظاتی که BTS کانالی را از موبایل می‌گیرد، صدای مشترک در موبایل ذخیره شده و به صورت منقطع به مخاطبین نرسد. برای صدای دریافتی نیز این عمل انجام می‌شود، فقط در آن حالت باید آی‌سی COBBA مجهز به یک مبدل D to A شود تا بتوانیم اطلاعا دیجیتال دریافتی از BTS را به آنالوگ تبدیل کنیم. به تبدیل آنالوگ به دیجیتال باشد. هر چه فرکانس سیگنال آنالوگ بیشتر باشد، لازم است تعداد نمونه برداری‌ها افزایش یابد تا امکان تبدیل تغییرات سریع آن را داشته باشیم.

بلند گو

Earpiece یا COBBA زمانی که تبدیلات را انجام داد باید خروجی آنالوگ را به بلند گو بدهد. معمولاً در بعضی از بردهای موبایل قبل از اتصال سیگنال COBBA به بلند گو از دو مقاومت محدود کننده به صورت سری با بلند گوهای موبایل استفاده می‌کنند.

میکروفن

Speaker برای دریافت صدا و انجام تبدیلات و ارسال، از یک میکروفون خازنی در موبایل استفاده می‌شود. میکروفون خازنی معمولاً از یک صفحه کریستالی است که به صدا حساس است و همراه آن یک ترانزیستور تقویت کننده وجود دارد. کیفیت دریافت میکروفون خازنی در مقایسه با انواع دیگر میکروفون‌ها بسیار زیاد است که یکی از دلایل آن داشتن ترانزیستور تقویت کننده داخل میکروفون است. ترانزیستور میکروفون جهت تقویت نیاز به ولتاژ DC دارد. این ولتاژ را بایستی توسط قطعاتی در برد موبایل فراهم کنیم. هرچه سطح ولتاژ را افزایش دهیم، حساسیت و قدرت دریافتی میکروفون بیشتر می‌شود. در بعضی از موبایل‌ها این ولتاژ توسط آی سی COBBA ساخته می‌شود و قطعه خارجی دیگری نداریم، ولی در بعضی از موبایل‌ها این ولتاژ توسط یک ترانزیستور در کنار آی سی COBBA فراهم می‌شود. البته راه اندازی ترانزیستر از طریق آی سی COBBA است.

اثرات امواج تلفن همراه بر سلامت انسان


نگرانی‌ها درباره? اثرات امواج تلفن همراه بر سلامت انسان با رشد بیش از حد تلفن‌های بی‌سیم همراه (2 میلیارد در آگوست 2005) بیشتر شده‌است. این نگرانی‌ها به خاطر این هستند که تلفن همراه از خود امواج الکترومغناطیسی در مقیاس مایکروویو ساطع می‌کند.[1]

معروف‌ترین سیستم‌عامل‌های تلفن همراه

اولین تلفن همراه در ایران

تلفن همراه ناصرالدین شاه
تلفن همراه ناصرالدین شاه ساخت شرکت البیس

اولین تلفن همراه موجود در ایران که شکل و شمایلی به تلفن‌های همراه امروزی ندارد، متعلق به ناصرالدین شاه بود.

شکل و شمایل این تلفن همراه که در سال 1230 تولید شده است، به تلفن‌های همراه امروزی شباهتی ندارد. این تلفن همراه در سفرها همراه ناصرالدین شاه بوده و در زمان نیاز به کابل‌های کشیده شده بین راه وصل و با مخاطب مورد نظر تماس تلفنی برقرار می‌شده است این تلفن دارای راهنمای فارسی بوده و ساخت کارخانه «البیس» شهر زوریخ می‌باشد.[2]

 

 

 

منابع

http://www.coit.ir


92/10/10
10:14 ص

تبلت) یا رایانه لوحی (به انگلیسی: Tablet computer یا tablet) یک رایانه? قابل حمل می‌باشد که از یک تلفن همراه یا دستیار دیجیتال شخصی بزرگتر است و دارای یک صفحه لمسی است. هدف اصلی تبلت انجام امور با استفاده از تماس صفحه نمایش به جای استفاده از صفحه‌کلید فیزیکی است.

1- تبلت‌ها سیار هستند و براحتی می‌توان آنها را جابجا کرد.

2- تبلت‌ها صفحه‌ای تقریباً نازک هستند شبیه همان لوح‌های قدیمی

3- می‌توان روی تبلت با استفاده از نرم‌افزارهای مختلف پردازشگر متن نوشت مثل آفیس و......

اما تبلت‌های نسل ما امکانت بیشتری دارند مثل:

1- مشاهده? انواع فیلم‌ها و شنیدن موسیقی با کیفیت بسیار بالا در انواع فرمت‌ها

2- مطالعه? کتاب‌های الکترونیکی در انواع فرمت‌ها

3- ویرایش و ایجاد متن

4- عکاسی و تصویر برداری

5- اتصال راحت به اینترنت از طریق وایفای- edge

6- بازی‌های سرگرم کننده

7- نصب انواع نرم‌افزارها برای انجام هر آنچه که مایلید.(بسته به سخت افزار تبلت شما) برای اینکه بدانید با تبلت چه کارهایی می‌شود انجام دهید جستو کنید نرم‌افزار اندروید و یا نرم افزار iOS

از دیگر ویژگی های بارز تبلت ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پشتیبانی از سیستم اینترنت بی سیم مدیریت ایمیل ها و شبکه های اجتماعی در یک دست!
  • عملکرد سریع، اپلیکیشن های کاربردی، مالتی مدیا و امنیت بالا
  • مصرف انرژی کمتر؛ کارایی بیشتر

تاریخچه

سهم اصلی در بازار تبلت در ابتدا فقط در اختیار شرکت اپل بود که توانست با عرضه سری تبلت iPad انقلابی در عرصه تکنولوژی ایجاد نماید. ولی در ادامه شرکت های دیگر مانند Asus، Google، Amazon، Samsung و HP نیز به فکر ارائه تبلت افتادند. تبلت های iPad عموماً از کیفیت بالایی برخوردارند و معمولاً با تجهیز شدن به آخرین سخت افزارهای روز کارایی بسیار بالایی از خود نشان می دهند. تبلت های Samsung نیز چند سالی است که با ارائه سری Galaxy Tab در حال رقابت با تبلت های iPad می باشد. دیگر تولیدکنندگان نیز میدان را خالی نکرده و بطور مداوم در حال بروز رسانی تبلت های خود می باشند. تبلت ها در ابعاد 7 اینچی، 10 اینچی و بزرگتر از 10 اینچ تولید گردیده اند که مسلماً تبلت های 7 اینچی به دلیل سبک و کوچک بودن از طرفداران ویژه ای برخوردار است. از این بین، شرکت HP با ارائه سری اسلیت از تبلت های 7 اینچی خود در سپتامبر 2012 میلادی پا به میدان رقابت گذاشته است. اولین نکته قابل توجه در مورد این تبلت قیمت آن است که از این نظر جزء تبلت های ارزان قیمت محسوب می گردد اما در مقایسه با تبلت Kindle Fire آمازون کمی گرانتر است. Knidle Fire آمازون نزدیکترین رقیب تبلت اسلیت اچ پی از لحاظ قیمت می باشد اما در حد تبلت اسلیت اچ پی نیست؛ تبلت 7 اینچی اچ پی دارای رزولوشن 1024 در 600 بوده و از پردازنده ARM Cortex-A9 بهره می برد. بزرگترین برتری تبلت های hp نسبت به دیگر تبلت ها استفاده از سیستم صوتی beats می باشد که کیفیت خروجی صدا در این تبلت ها بطور قابل ملاحظه ای افزایش یافته است.گوگل هم با تولید سری تبلت های نکسوس که وظیفه ساخت نکسوس 7 را ایسوس و نکسوس 10 را سامسونگ بر عهده داشت، وارد دنیای تبلت ها شد. نکسوس 7 یکی از پرفروش ترین تبلت اندرویدی جهان در سال 2012 شناخته شد، و هم اکنون گوگل با تولید نسل دوم نکسوس 7 بسیاری از نواقص سری اول را رفع کرد. نکسوس 7 سری اول از پردازنده 4 هسته ای Nvidia Tegra 3 با فرکانس 1.2 گیگاهرتز و یک گیگابایت رم و صفحه نمایش HD یعنی 1280×800 ، یکی از ایرادات وارده بر نکسوس 7 سری اول، فقدان دوربین پشت بود. نکسوس 7 سری دوم بسیاری از نواقص سری قبل را حل نموده است که از جمله آن ها می توان پردازنده قویتر snapdragon S4 pro و 2 گیگابایت رم و دوربین 5 مگاپیکسلی و صفحه نمایش Full HD یعنی 1080×1920 و با ضخامت کمتر از سری اول می توان اشاره کرد. شرکت ایسوس هم با تولید سری تبلت های بسیار با کیفیت transformer pad وتبلت های بسار ارزان قیمت Memo pad، و فبلت fonepad که تبلتی 7 اینچی با قابلیت تماس تلفنی ، و سری Padfone که مبایلی 4 اینچی است که به داخل داک تبلت 10 اینچ می رود و به تبلتی 10 اینچی تبدیل می شود، اشاره کرد.

بزرگترین تبلت تولید شده

تبلت 20 اینچی پاناسونیک که نسخه کامل ویندوز 8 بر روی آن نصب شده است فعلا بزرگترین تبلت عرضه شده می باشد. تبلت 20 اینچی پاناسونیک از پردازنده Core i5 اینتل سری U بهره می‌برد و از این رو قادر به اجرای نسخه کامل ویندوز 8?1 مایکروسافت است. صفحه نمایش 20 اینچی آن دارای رزولوشن 3840 در 2560 پیکسل است و از 8 گیگابایت حافظه رم و 256 گیگابایت حافظه SSD بهره می‌برد.

آخرین پژوهش‌ها

پژوهشگران دانشگاه کویینز کانادا موفق به ساخت تبلتی شدند که ضخامت آن به اندازه یک برگ کاغذ است. این رایانه همچنین بسیار انعطاف‌پذیر می‌باشد.

 

منبع:ویکیپدیا


مشخصات مدیر وبلاگ
 
عارف باربد[10]
 

من عارف باربد علاقه زیادى به دنیاى آى تى دارم...


لوگوی وبلاگ
 

عناوین یادداشتهای وبلاگ
خبر مایه
بایگانی
 
صفحه‌های دیگر
دسته بندی موضوعی
 
نقد و بررسی ، نکسوس5 ، نوکیاX ، نوکیاXL ، هواوی ، هواوی اسند ، هواوی اسندp7 ، وبلاگ آی تی ها ، Asus ، Galaxy S5 LTE-A ، HTC ONE E8 ، ipad vs tablet ، ithaa ، ithaa@gmail.com ، note 3 ، Sony ، Xperia Z2 ، آی تی ها ، آی تی ها ، آیپد با تبلت چه فرقی دارد ، آیپد چیست تبلت چیست؟ ، آیپد و تبلت ، اچ تی سی وان ای هشت ، اطلاعات در مورد تبلت ، اکسپریا زد 2 ، ال جی ، ایسوس ، ایسوس فون پد ، ایسوس7 ، پست های جدید ، پیشنهادات و انتقادات ، پیشنهادات و انتقادات وبلاگ آی تی ها ، تایزن ، تایزن چیست ، تایزن چیست؟ ، تبلت ، تبلت آیپد ، تبلت ایسوس ، تبلت بهتر است یا آیپد! ، تبلت چیست؟ ، تلفن همراه ، سامسونگ ، سونی ، سیستم عامل ، سیستم عامل سامسونگ ، سیستم عامل متن باز ، سیستم عامل متن باز تایزن ، عضویت ، فبلت ، فروش 50 هزار دستگاه HTC One E8 تنها در 15 دقیقه ، گلکسی ، گلکسی نوت3 ، گلکسیS5 ، گوشی ، گوشی ارزان قیمت نوکیا ، گوگل نکسوس ، مایکروسافت ، مایکروسافت سرفیس پرومعرفی نسل سوم سرفیس پرو ، محصول شرکت گوگل ، مطالب جدید ، موبایل ، موبایل چیست؟ ، نسل سوم سرفیس پرو ،
دوستان
 

ترجمه از وردپرس به پارسی بلاگ توسط تیم پارسی بلاگ